Моята яхния от кюфтета и гарнитура от картофено пюре

06/10/2016
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"Някой каза ли яхния от кюфтета? Защото сме наистина гладни "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г телешко
  • лук - 1 гл. + 1 гл.
  • сол - 1 ч.л. + 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • хляб - 2 филии малки
  • яйца - 1 бр.
  • белтък - 1 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • гръцка подправка за кайма - 1 ч.л.
  • ориз - 1/4 ч.ч. бисерен
  • домати - 1 консерва белени Cirio
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 бр.
  • черен пипер - микс щипка
  • чушка - 1 бр. светло зелена
  • морков - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков на Knorr
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • зехтин - и малко олио
  • магданоз - наситнен
  • ГАРНИТУРА
  • картофи - 1 кг
  • масло - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нужна ви е тенджера под налягане.

Каймата се поставя с купа заедно с наситнен лук, яйцето, белтъка, сол, черен пипер, кимион, хляб, накиснат във вода и изцеден, гръцката подправка и измития ориз и добавка от вода.

Замесва се кайма и се оставя за 1/2 час в хладилник.

В тенджера се задушава наситнен лук, чушката - на кубчета, морков, сол и след като са омекнали достатъчно и са останали на мазнина. се добавя хубаво червено вино, като се оставя да се изпари за няколко секунди и се добавят доматите, дафиновият лист, бахар, черен пипер микс.

Оформят се кюфтетата с малко брашно на топки и се добавят към останалите продукти. Добавя се вода до кюфтетата. Затваря се тенджерата и се вари за около 15 мин. Поръсва се с магданоз.

Гарнитура:
1 кг обелени картофи се сваряват в малко вода със сол. Изцеждат се. С лъжицата за пюре се намачкват и се добавят 250 г масло. Разбърква се до поемането на маслото. Пюрето го сервирам с лъжицата за сладолед.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар