Джинджифилов хляб

11/12/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай4441
"Знаете ли как да се отблагодарите на онзи, който е измислил тази рецепта за изключително вкусен джинджифилов хляб? Приготвяйте го и му се наслаждавайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 321
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата и анасона да заврат заедно, похлупете и оставете да се задушава за 1 час. Загрейте фурната на 150-160 градуса. Застелете продълговата форма с хартия за печене, като леко я намазните.

Смесете 2 вида брашно, бакпулвера и смлените подправки в купа с капак, затворете и раздрусайте добре, за да се смесят.

В друга купа разбъркайте меда и разтопеното масло. Долейте анасоновата вода в купата и разбъркайте, докато всичко се смеси добре.

В отделна купа разбъркайте заедно орехите, бадемите, нарязаните сушени сини сливи, кайсии, лимоновата и портокаловата кора. Объркайте ги и добавете 1 с.л. от тях към другите сухи съставки.

В голяма купа смесете сухите и мокрите съставки, като разбъркате с шпатула за кратко, колкото да се смесят. След това добавете останалите ядки и плодове и ги объркайте. Трябва да се получи гъсто тесто на бучки.

Изсипете сместа в приготвената форма и сложете да се пече на 150 градуса за 65 до 75 минути или докато дървено шишче, забодено в средата, излезе чисто.

Готовият джинджифилов хляб се охлажда за 10 минути преди да се извади от формата. Оставя се да престои поне за 2 часа. За да го съхраните за по-дълго, го увийте плътно в алуминиево фолио.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар