Ориз с пилешко на котлон

06/10/2016
"С това неустоимо предложение за ориз с пилешко на котлон ще нахраните вкусно цялото семейство "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
ПорцииОколо 10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 623
  • Преглеждания за месеца478
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се обезкостяват и се маха кожата. Месото се нарязва на малки хапки и заедно с нарязания лук и рендосания морков се запържват. Добавя се оризът и периодично се разбърква.

Щом оризът промени цвета си, се слага червеният-, черният пипер, чубрицата и солта. Разбърква се и се прехвърля в широка тенджера.

Налива се горещата вода и се добавя доматеното пюре. Разбърква се и се слага на котлона на най-силната степен.

Десет минути след завирането котлонът се изключва и тенджерата се затваря с капак.

До половин час оризът си дърпа водата. Поръсва се с пресен магданоз!

Вкъщи не харесваме сух ориз и често го приготвям по този начин!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар