Пилешки крилца в изкушаващ бял сос

07/10/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42410563543
"Сочни крилца с изкушаващо ароматен сос. Опитайте още днес!"
Приготвяне7 мин.
Готвене30 мин.
Общо37 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 181
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата (аз използвам разполовени без връх, но може и цели) запържвате в олиото, докато сменят цвета си - за около 2-3 минути от всяка страна.

Нарязваме лука и го добавяме в тигана малко след като сме сложили крилцата. Когато се позапържат, добавяме всичките останали съставки без подправките.

Оставяте на котлона около 2 минути, като разбърквате от време на време. Добавяте мащерката, черния пипер и солта, дърпате от огъня и прехвърляте в тава.

Покривате тавата с фолио и оставяте крилцата да се задушават така около 20 минути на 250 градуса. След това махате фолиото и оставяте във фурната, докато сосът се сгъсти. Отново е добре да ги разбъркате поне 1-2 пъти.

Ако сосът изври прекалено бързо, а месото още не е готово, може да добавите малко вода или мляко.

Важното е крайният резултат да е сготвено пилешко (крилцата са по-стегнати, ако използвате филе, времето може да бъде и двойно по-малко) и гъст бял ароматен сос.

Ястието се поднася поръсено с магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар