Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца в изкушаващ бял сос

Пилешки крилца в изкушаващ бял сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пилешки крилца в изкушаващ бял сос
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
07/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
37 мин.
Порции
3
"Сочни крилца с изкушаващо ароматен сос. Опитайте още днес!"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 тарелка (600 - 700 г)
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • прясно мляко - 200 мл (или 150мл готварска сметана)
  • крема сирене - 2 с.л. пълни
  • пилешки бульон - 300 мл
  • масло - 30 г
  • олио - 30 мл
  • лук - 1/2 глава
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата (аз използвам разполовени без връх, но може и цели) запържвате в олиото, докато сменят цвета си - за около 2-3 минути от всяка страна.

Нарязваме лука и го добавяме в тигана малко след като сме сложили крилцата. Когато се позапържат, добавяме всичките останали съставки без подправките.

Оставяте на котлона около 2 минути, като разбърквате от време на време. Добавяте мащерката, черния пипер и солта, дърпате от огъня и прехвърляте в тава.

Покривате тавата с фолио и оставяте крилцата да се задушават така около 20 минути на 250 градуса. След това махате фолиото и оставяте във фурната, докато сосът се сгъсти. Отново е добре да ги разбъркате поне 1-2 пъти.

Ако сосът изври прекалено бързо, а месото още не е готово, може да добавите малко вода или мляко.

Важното е крайният резултат да е сготвено пилешко (крилцата са по-стегнати, ако използвате филе, времето може да бъде и двойно по-малко) и гъст бял ароматен сос.

Ястието се поднася поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: