Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура ориз със стафиди

Гарнитура ориз със стафиди

Гарнитура ориз със стафиди
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
07/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусна гарнитура от ориз - идеалната добавка към печено месо!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • стафиди - 50 г
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се оризът и се залива с три чаши студена вода в тенджерка. Слага се на котлона, да се вари на умерен огън. Добавя се 1 с.л. олио и сол. Разбърква се периодично с дървена лъжица.

Когато е сварен, се изключва и се прибавят стафидите. Разбърква се и оставяме за още 3-4 минути на изключен котлон да омекнат стафидите, после се отцежда през сито.

Загрява се олио в тиганче, сипваме ситно нарязан лук и се пържи до леко зачервяване, като разбъркваме да не загори. Прибавя се отцеденият ориз и отново се разбърква за 2 минути, сваляме от котлона.

Сипва се в малка купичка, изплакната със студена вода, притиска се отгоре с лъжица, после се обръща в плоска чиния и поръсваме с черен пипер.

Поднасяме с нарязана краставица и пресен магданоз като гарнитура към печено пиле или скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

MIGLENA
MIGLENA
Mnogo vkusno se poluchi
21.06.2019 23:02