Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки ролета с крема сирене и спанак

Пилешки ролета с крема сирене и спанак

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пилешки ролета с крема сирене и спанак
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
19/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Богатство от вкусове и аромати - запазено за ценителите на вкусните ястия"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 - 700 г
  • крема сирене - 125 г
  • спанак - 100 г
  • за панировка
  • яйца - 2 бр
  • брашно - 1/2 ч.ч
  • сметана - 150 мл
  • гъбена супа - 1 пакет инстантна (150 г)
  • ориз - 150 г
  • грах - 50 г
  • моркови - 100 г, бейби
  • царевица - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От филето оформете тънки пържоли.

В купа смесете сиренето и бланширания спанак. Разбъркайте добре, разпределете сместа върху филетата и ги навийте на рулца. Поръсете със сол и черен пипер и ги оваляйте ги в яйце, брашно и пак яйце.

Изпържете ги в сгорещена мазнина. Извадете и ги наредете в тава.

Смесете в купа сухата супа, 300 мл вода и сметаната. Разбъркайте добре и залейте ролетата. Сложете във фурната и печете на 200 градуса за около 20 минути. През това време пригответе гарнитурата.

Запържете лука, моркова и ориза в малко мазнина. Налейте вода и оставете да се готви, докато омекне оризът и водата се усвои. Накрая добавете граха и царевицата (замразени).

Прибавете подправките и след няколко минути свалете от котлона.

Сервирайте руладините със задушените зеленчуци и по желание панирана филия.

Пилешките ролета с крема сирене и спанак са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: