Ориз с праз лук и маслини

07/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Представяме ви едно от най-любимите ни постни ястия Да ви е сладко!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 586
  • Преглеждания за месеца2002
  • Преглеждания за седмицата161
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете двата вида лук и ги нарежете на дребно.

Измийте ориза в цедка под течаща студена вода и отцедете.

Сложете тиган на котлона, сипете в него зехтина и запържете лука до омекване.

Добавете ориза, разбъркайте и пържете, докато стане стъклен. Подправете със сол, черен пипер, малко джоджен и мащерка.

Махнете от котлона и сложете сместа в тавата, добавете маслините, като ги разпределите върху ориза, и сипете зеленчуковия бульон.

Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса и гответе 25 мин или до поемане на течността и готовност на ориза.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар