Пиле с ориз и гъби

07/10/2016
"Класическа рецепта, но в майсторско изпълнение "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 600 г бутчета, гърди, крила
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • бульон - 3 ч.ч. пилешки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • гъби - 250 г печурки
  • зехтин - 1 с.л. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и ако е цяло пиле, нарежете на парчета.

Сложете в купичка зехтин, сол, черен пипер и червен пипер и разбъркайте. Намажете месото със получената смес и поставете в тава, сложете една чашка вода и поставете във фурната.

Запечете месото на 180 градуса до получаване на златист цвят по кожата за около 20 мин.

Измийте ориза в цедка под течаща вода и отцедете.

Нарежете лука на дребно, сложете в тиган зехтина и поставете на котлона, добавете лука, запържете до омекване и добавете нарязаните гъби. Пържете няколко минути и махнете от котлона.

Извадете тавата и при месото сложете ориза и сместа от тигана, сипете бульона, подправете със сол, черен пипер и мащерка и върнете във фурната за още 25 мин до готовностподобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

galibob
galibob
20.10.2016 21:22
Това е най-лесната рецепта за това ястие. Невероятно вкусно е. Благодаря за рецептата :–)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв