Пица от карфиол

07/10/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43210643674
"Хапва ви се пица, но избягвате тестените продукти- тази пица е точно за вас!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 708
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолyt се настъргва на дребно и се смесва с едно разбито яйце, топено сирене, олиото и подправки по ваш собствен вкус- аз използвам риган, чубрица или босилек.

Получава се каша - не бива да очаквате тесто, защото в блата няма наличие на брашно. Изсипвате го в тава, застлана с хартия за печене, и го натискате и заглаждате, така че да се получи тънък гладък блат за пица.

Слагате най-долу във фурната, така че да успее да се изпече и добре и отдолу. Пече се на 200 градуса и е готов след около 15 минути. Трябва да потъмнее, но не и да прегори, защото го очаква още малко печене.

Изваждате от фурната, намазвате карфиола с лютеница и редите нарязаните на дребно продукти за плънката.

Настъргвате отгоре сирене и кашкавал и връщате във фурната за да се допече.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Христилияна Личева
Изглежда страхотно. Хем здравословно ,хем вкусно. Идеална комбинация!
1
0
marcheva14
marcheva14
07.10.2016 23:08
Благодаря ти. Ще я приготвя и аз. Хареса ми.
1
0
marcheva14
marcheva14
07.10.2016 22:22
Ех, Моника, едно и също сме гледали, ммм..да, и аз щях да я правя , но нямах карфиол в момента и се отказах. Кажи как е на вкус, на снимката е чудесна.
0
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.10.2016 22:56
И на вкус е страхотна, опасявах се да не се разпадне блата, но като се позапече си става идеална пица... :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв