Наденички върху кисело зеле

07/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Кисело зеле с наденички, как да устоите на нашето вкусно предложение "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 514
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр., малка зелка
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • наденички - 4 бр. сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на тънки ивички. Лука нарежете на ситно и го запържете. Към него добавете зелето и разбъркайте.

След като се позапържи, добавете подправките и сол, ако е необходимо. Изсипете зелето в подходяща тавичка.

Запържете наденичките за кратко в малко мазнина. Подредете ги върху зелето и сложете тавата във фурната.

Печете на 200 градуса около 35-40 минути. Извадете дафиновия лист и поднесете ястието поръсено с магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Веселина Константинова
И аз слагам в плънката за сарми, даже повечко. Добавям и праз лук. И аз съм чела, че не пасва, но пък така сармите стават по-вкусни!
2
0
Ваня Георгиева
Кисело зеле с магданоз доколкото виждам от горе изобщо не пасва, лук на зеле също но всеки си има вкус.
1
0
Добринка Петкова
Да,всеки си има вкус.Според мен си подхожда,даже на зелева салата слагам магданоз.За лука съм на същото мнение,харесва ни-слагам лук и в плънката за сарми.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв