Пилешки бутчета със сос на фурна

07/10/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Пилешки бутчета с богата кашкавалена заливка - има ли по-приятен начин да се сбогуваме с диетата?"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 769
  • Преглеждания за месеца6070
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 8 бр., парти
  • гъби - 300 - 350 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 - 3 бр., от консерва
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • спанак - 100 г
  • кашкавала - 100 г+ 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата в подсолена вода. В тиган с олио задушете нарязания на ситно лук и гъби. Добавете доматите, брашното и подправките. Сипете малко топла вода и разбъркайте.

Разбийте яйцата и ги добавете в тигана. Накрая прибавете спанака, настъргания кашкавал и разбъркайте добре.

Изсипете сместа в тавичка и отгоре подредете сварените бутчета.

Сложете във фурната на 200 градуса за 25 минути. Извадете, поръсете с кашкавал и върнете обратно за още 5 минути.

Идеята за това ястие научих от моята фейсбук приятелка Марияна Стоева.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар