Рязана туршия от зеле и капии

12/12/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф4441
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 616
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • червени чушки - 5 кг капии
  • оцет - 2 л
  • вода - 2 л
  • сол - 4 к.ч.
  • олио - 2 к.ч.
  • дафинов лист - 2 броя
  • зеле - 2 зелки, средно големи
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 2 - 3 резенчета или дюля
  • чесън - 1 глава, счукана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте капиите, почистете ги от семето, дръжките и ги оставете да се отцедят. В това време сложете да се свари саламура от 2 л оцет, 2 л вода, солта, 2 к.ч. олио и дафиновите листа.

Попарете чушките като ги пускате по 8-10 наведнъж във врящата саламура, след което ги вадете в широк съд да изстинат. Нарежете ги на едри парчета.

Накълцайте ситно зелките. Запържете другата 1/2 ч.ч. олио с резените ябълка или дюля и счуканата глава чесън. Оставете запръжката да се охлади.

В буркани, делва или бидонче започнете да редите 2 реда пиперки, пласт зеле и полейте със запърженото олио малко, отново пиперки и така до горе на буркана. Залейте туршията с изстиналата саламура и я притиснете с венец от лозови, дюлеви или вишневи клонки.подобни рецепти тук

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар