Слънчогледова чорба от леща

08/10/2016
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Вкусна, полезна и сгряваща душата чорба от леща и слънчогледово семе "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • леща - 200 г
  • слънчоглед - 50 г пресен, белен
  • целина - 50 г корен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 1.4 л

Начин на приготвяне

Изчистената леща се измива и се слага да се вари. Към полусварената леща се прибавят нарязаните на дребно моркови, чушки и целина, и слънчогледовото семе.

Оставя се да ври до омекване на лещата и зеленчуците. Отделно се прави запръжка от нарязания на дребно лук, който се слага в сгорещеното олио и се задушава, докато придобие стъклен вид.

Слага се брашното и като стане златисто, се прибавят обеленият и нарязан на дребно домат.

Към получената запръжка наливаме бульон от лещата и се разбърква, докато се разреди.

Сипва се към общата чорба и варим още 10 минути, след което се слагат чубрицата, ситно нарязаният чесън и сол на вкус.

Сваля се от огъня и лещата се поднася топла, поръсена със слънчогледово семе.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар