Бърза лютеница в домашни условия

08/10/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2362837112
"Дали най-бързите лютеници се правят в домашни условия не знаем, но сме сигурни, че домашните лютеници са най-вкусни "
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 940
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете патладжана на кубчета и оставете. Посолете и оставете да се отцеди. През това време изчистете чушките. Нарежете на дребно.

Нарежете лука на ситно и моркова на кубчета. В голяма тава изсипете патладжана, чушките, доматеното пюре, лука, моркова, солта, черния пипер, кимиона, захарта и олиото.

Разбъркайте и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 ч. и 30 минути до 2 часа, зависимост кога ще започне да се сгъстява.

Оставете да изстине и пасирайте с пасатор до получаване на хомогенна смес. Напълнете в буркани и стерилизирайте за 15 мин.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар