Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Бърза лютеница в домашни условия

Бърза лютеница в домашни условия

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Бърза лютеница в домашни условия
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
08/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
5
"Дали най-бързите лютеници се правят в домашни условия не знаем, но сме сигурни, че домашните лютеници са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 кг червена капия
  • патладжани - 2 кг
  • доматено пюре - 1 буркан
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • захар - 1 с.л
  • олио - 300 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете патладжана на кубчета и оставете. Посолете и оставете да се отцеди. През това време изчистете чушките. Нарежете на дребно.

Нарежете лука на ситно и моркова на кубчета. В голяма тава изсипете патладжана, чушките, доматеното пюре, лука, моркова, солта, черния пипер, кимиона, захарта и олиото.

Разбъркайте и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 ч. и 30 минути до 2 часа, зависимост кога ще започне да се сгъстява.

Оставете да изстине и пасирайте с пасатор до получаване на хомогенна смес. Напълнете в буркани и стерилизирайте за 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: