Пилешки гърди с доматен сос и зелени маслини

08/10/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868743
"Най-сочните и ароматни пилешки гърди, които някога ще опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - около 500 гр ( 3 броя )
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки (нарязан на дребно)
  • домати - 400 гр. (консерва, обелени и нарязани на кубчета)
  • балсамов оцет - 1 с.л
  • маслини - 10 бр. зелени (обезкостени и нарязани на кръгчета)
  • бульон - 200 мл пилешки
  • босилек - 4 с.л пресен, нарязан
  • зехтин - 3 с.л
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в дълбок тиган с незалепващо покритие на умерена температура.

Запържете пилешките гърди от двете страни за около 10 мин общо. Извадете пилешките гърди и запържете нарязания предварително на тънки полумесеци лук за 2-3 мин.

Добавете чесъна и пържете докато лука омекне за около още 2 мин. Добавете доматите и балсамовия оцет, маслините, бульона и половината от босилека. Гответе за около 10 мин. като разбърквате ястието.

Върнете пилето в тигана и захлупете ястието с капак. Гответе пилето до готовност или за около още 10-15 мин. Накрая посипете ястието с останалия босилек и сервирайте.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар