Лозови сармички с ориз и кайма на фурна

08/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор279854681
"Най-вкусните лозови сармички, ако не вярвате - опитайте!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо980
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука и го запържваме до златисто в сгорещеното олио.
В купа слагаме каймата, в която наливаме мъничко вода (около 100 мл. студена) и я разбиваме на каша, след което я добавяме към лука.

Пържим при непрекъснато бъркане, така че каймата да стане на трохи. Когато това се получи добавяме ориза и настъргания на ренде домат. Задушаваме 2-3 минути и добавяме подправките - черния пипер, куркумата, магданоза и копъра нарязани на дребно и сол на вкус.

Сваляме от огъня и вземаме едно листо. С чаена лъжичка гребваме от сместа, слагаме върху листото и го загъваме, като се стараем да оформим продълговата и стегната сармичка.

Поставяме я в тавичка и продължаваме да правим сармички по този начин, докато не свъшат листата и плънката.

Готовите и подредени сармички ги поръсваме отгоре с щипка сол и струйка олио, след което в тавичката наливаме топла вода, колкото почти да се залеят. Покриваме тавичката с фолио и я слагаме във загрята фурна на 180 градуса за 60 минути. Сервираме с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Didi Miteva
Didi Miteva
08.10.2016 23:37
Идеята с куркумата е чудесна. Не съм слагала до сега, радвам се за страхотната идея и благодаря
1
0
Гергана  Георгиева
Благодаря.Напоследък все по-често я ползвам заради характерния аромат,който много ми харесва.В случая със сармичките наистина се получи чудесно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв