Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Бял ориз със зехтин и зелен лук

Бял ориз със зехтин и зелен лук

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Бял ориз със зехтин и зелен лук
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
08/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Бързо, лесно, вкусно - идеалната гарнитура или леко постно ястие"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч бял
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • зелен лук - 5 стръка
  • риган - 1 ч.л. сух
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза в цедка под течаща вода, докато стичащата се вода стане бистра.

Сложете бульона в тенджера и кипнете. Сложете зехтин в тиган и загрейте на котлона.

Почистете лука и го нарежете на дребно. Сложете го в тигана и запържете до златисто, добавете ориза, подправете със сол, черен пипер и риган.

Запържете за кратко докато оризът стане стъклен. Изсипете оризовата смес в кипящия бульон, разбърквайте и захлупете тенджерата.

Намалете котлона на средна температура и варете 10 мин, след това изключете котлона, оставете го захлупен за още 15 мин, като не трябва да го отваряте и бъркате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: