Джолан в медено-чеснова марината

08/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
"Неустоим, просто неустоим е този крехък маринован джолан. Опитайте и се уверете "
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 484
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка зехтина, меда, оцета, черен пипер, червен пипер, сол, кимион и мащерка.

Разбъркайте сместа и добавете скълцани скилидките чесън. Намажете джоланите с тази смес като с ръце хубаво я втриете в месото.

Покрийте с домакинско фолио и сложете в хладилника за 3часа да се мариноват.
Извадете ги и оставете 30 мин на стайна температура.

Сложете джоланите в дълбока тава, сипете виното и бульона, сложете зрънцата бахар и покрийте с алуминиево фолио.

Печете джоланите в загрята фурна на 160 градуса за 2 часа, след което махнете фолиото и допечете до приятен загар още 30-40 мин.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!