Винени пържоли с ориз

09/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф64992216115
"Знаете, че виното е пръв помощник в кухнята и с негова помощ се приготвят най-ароматните пържоли "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе маринатата за месото. Сложете в дълбока купа виното, нарязания на дребно лук, зърната бахар и подправките.

Начукайте месото под фолио, така че да ги изтъните малко. Сложете месото в купата със маринатата и покрийте с домакинско фолио. Оставете месото в хладилник да се маринова за 6 часа, като периодично го обръщате.

Преди печене извадете месото и оставете на стайна температура за 30 минути. Загрейте грил тиган или скарата, отцедете всяка пържола и изпечете до готовност от двете страни.

Готовите пържоли поставете в тенджера и захлупете, за да се задушат. Направете ориза, като в тенджера сложите 2 ч.ч. вода, поставете на котлона и кипнете. Измийте ориза под течаща вода и отцедете.

Във врящата вода сложете ориза, зехтина, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и захлупете. Не го пипайте, не го бъркайте. Оставете го на средна температура за 10 минути, след което изключете котлона и оставете за няколко минути.

Махнете тенджерата от котлона и оставете ориза без да отваряте капака и без да го бъркате още 15 минути. След това вече отворете и разбъркайте, оризът трябва да е напълно сготвен с цели пухкави зърна. Поднесете месото с ориза.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар