Уикенд-барбекю

09/10/2016
"С нетърпение очакваме уикенда, за да си приготвим вкусно барбекю "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо997
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • наденички - 1500 г
  • пържоли - 1500 г от бут
  • сос терияки
  • бяло вино
  • пипер меланж
  • универсална подправка - подправка за скара
  • сланина - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината от бялото вино и сос Терияки. Сложете пържолките /ако е необходимо преди това, ги начукайте с дървено чукче/ и ги овкусете с подправките. Оставете ги за около 30 минути, за да се мариноват.

Отделете наденичките една от друга. Загрейте барбекюто. Намажете го с парче сланинка или лук, за да не залепва месото.

Наредете наденичките и ги изпечете от всички страни /стават бързо/. При печенето не ги дупчете с вилицата, за да не изтече сока. Сложете готовите наденички в съд с похлупак.

Изпечете и пържолките от двете страни до кафеникав загар. Поднесете с подходяща гарнитура. Може да припечете и филийки хляб на вече загрятата и омазнена скара. Стават перфектни!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар