Уикенд-барбекю

07/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"С нетърпение очакваме уикенда, за да си приготвим вкусно барбекю"

Необходими Продукти

  • наденички - 1500 г
  • пържоли - 1500 г от бут
  • сос терияки
  • бяло вино
  • пипер меланж
  • универсална подправка - подправка за скара
  • сланина - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината от бялото вино и сос Терияки.

Сложете пържолките /ако е необходимо преди това, ги начукайте с дървено чукче/ и ги овкусете с подправките. Оставете ги за около 30 минути, за да се мариноват.

Отделете наденичките една от друга. Загрейте барбекюто. Намажете го с парче сланинка или лук, за да не залепва месото.

Наредете наденичките и ги изпечете от всички страни /стават бързо/. При печенето не ги дупчете с вилицата, за да не изтече сока. Сложете готовите наденички в съд с похлупак.

Изпечете и пържолките от двете страни до кафеникав загар. Поднесете с подходяща гарнитура.

Може да препечете и филийки хляб на вече загрятата и омазнена скара. Стават перфектни!

Уикенд-барбекюто е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: