Плодова баница Асорти

09/10/2016
"Някои хора откриват сродните си души, а ние сме посветили живота си на търсенето на най-вкусните баници, което е почти същото "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо815
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г
  • ябълки - 2 бр. средно големи
  • круши - 2 бр. средно големи
  • сладко от смокини - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1 к.ч. нарязани
  • кори за баница - 1 пакет фини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я настържете на едро ренде. Задушете я в мазнината. Когато омекне, добавете почистените от семки и настъргани ябълки и круши.

Прибавете 1 ч.ч. захар и разбъркайте. Преди да свалите плънката от огъня, добавете сладкото от смокини, канелата и нарязаните орехи. Разбъркайте до еднородност.

Охладете плънката. Разстелете корите. Върху всяка от тях сложете от плънката по дължина и навийте на руло. Наредете рулата в подходяща тава.Нарежете на малки рулца.

Запечете в умерена фурна до златисто. Направете сироп, като сварите 1 ч.ч. захар с 1 ч.ч. вода. Полейте охладената плодовата баница с топъл захарен сироп. Оставете за 2-3 часа, за да си поеме от сиропа и тогава сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар