Сочно месно руло

10/10/2016
"Изключително сочно свинско руло, за което бихме могли да изпеем хвалебствена песен, но устата ни е пълна "
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 173
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинска плешка - около 1, 7 кф без кост
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • Марината
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • розмарин
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • печурки - 200 г гъби
  • кисели краставички - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката запържете настъргания морков, лука, нарязан на ситно, и гъбите, нарязани на филийки. Овкусете с подправките, отстранете от котлона и добавете нарязаните кисели краставички.

За рулото измийте и почистете месото, изтънете го леко с чукче, направете плитки разрези с остър нож. Разстелете плънката върху месото, завийте на руло и завържете на няколко места с конец.

Смесете всички продукти за пастата за овкусяване и намажете обилно рулото от всички страни.

Сложете в в тавичка, сипете виното, завийте с фолио и печете около час.

Отстранете фолиото и печете още 10-15 минути, докато придобие хубав загар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар