Вити банички с тиква и ориз

10/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Баница, която е вкусна и красива - какво повече може да иска човек?"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо293
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 600 г
  • вода - 300 - 350 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • за плънката
  • тиква - 300 - 400 г
  • ориз - 150 г
  • канела
  • захар - 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза и го отцедете. Оставете да се охлади. Към него прибавете тиквата, нарязана на малки кубчета.

Замесете тесто от изброените продукти. Разделете на 4 части и ги оставете за 10 минути да се отпуснат.

Вземете една топка и я разточете на тънка кора. Поръсете с плънката, захар и канела. Завийте на руло и после на охлюв. Така направете с останалите топки тесто и плънка.

Подредете ги в намаслена тава и ги поръсете с олио. Печете на 200 градуса около 30 минути или докато се зачервят. Извадете, оставете леко да се охладят и ги поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар