Тригуни с готови кори

17/12/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Тригуни с айрян за закуска - спомен, който ни връща в детството "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 186
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г охладено
  • орехи - 150 г счукани орехови ядки
  • захар - 150 г
  • галета - 1 к.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл, за сиропа
  • захар - 300 г
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок + 1 с.л. настъргана лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете кората, която трябва да е с дебелина около 0, 5 см. Нарежете я на равни квадрати.

Във всеки квадрат сложете от предварително разбърканите заедно орехи, захар, галета и канела.

Прегънете хубаво на триъгълници, като притиснете краищата, за да не изтече плънката. Тригуните наредете в тава, застлана с хартия за печене.

Сложете да се пекат в загрята фурна на 180-200 градуса за 10-15 минути или до приятен златист загар.

За да приготвите сиропа, смесете 300 г захар с водата, добавете лимоновата кора и варете на тих огън 5-10 минути. Добавете лимоновия сок и разбъркайте.

Така приготвеният сироп се прецежда и леко се охлажда. Всяка тригуна се потапя в леко топлия захарен сироп.подобни рецепти тук

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Хубава рецепта ,мисля да опитам тази вкусотия и да сложа ябълки в плънката
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв