Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхния»Чорба от свински пушени ребра и зрял фасул

Чорба от свински пушени ребра и зрял фасул

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4552k2k2k5
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Затворете очи и се опитайте да си представите аромата и вкуса на тази чорба"

Необходими Продукти

  • пушени ребра - 400 г
  • боб - 200 г зрял фасул
  • лук - 50 г кромид
  • брашно - 10 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 40 г
  • джоджен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът трябва да се накисне предварително за няколко часа във вода, след което се измива, залива се със студена вода и се вари около 30 минути. Отцеждате го и го заливате отново, но този път с топла вода и го оставяте да ври, докато омекне вече заедно с пушените ребра.

Когато месото е готово, изваждате ребрата, сваляте месото от кокалите и вече почистено го връщате при фасула.

Прибавяте ситно нарязания и задушен в маслото лук заедно с брашното и червения пипер. Оставяте чорбата поври още 20 минути.

Преди да я поднесете, поръсете пресен ситно нарязан джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: