Патладжаново мезе за бира

10/10/2016
Биляна
отБилянаГотвач1483221901
"Тези патладжани с топено сирене и кашкавал сериозно ухажват бирата ви "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 185
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и почистват. Нарязват се на филийки дебели около 0.5 см. Подреждат се върху домакинска хартия на един ред и се посоляват. Така престояват около 30 мин, да си пуснат горчивата вода. Подсушават се.

В голяма тава се постила хартия за печене. Патладжановите филийки се подреждат една до друга и се слагат да се пекат в леко загрята фурна. След около 5 мин печене парчетата патладжан се обръщат.

След още 2- 3 мин тавата се изважда и всяко едно парче леко се намазва с малко топено сирене и се подреждат в тавата по същият начин, по които са били.

Кашкавалът се настъргва и с него се поръсват парченцата. Пекат се още 2-3 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар