Свинска глава на пещ

10/10/2016
Биляна
отБилянаГотвач1323191761
"Само онези, които са опитвали тази вкусотия, ще разберат любовта, с която говорим за печената свинска глава "
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 378
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинска глава
  • свинска мас
  • чесън - 3 - 4 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава се изчиства много хубаво. Цялата се нарязва на средно големи кубчета.

Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече.

Цялата глава се намазва обилна с мас. Посолява се и се поръсва с 1- 2 пакетчета черен пипер.

Главата се слага в тавата и се завива с фолио.

Мята се да се пече във вече загрятата пещ. Пече се около 4 часа в запечатана пещ, след което се отваря и се пече още 30 мин.

След като главата се извади от пещта и от тавата, се слага в подходящ съд за поднасяне.

В устата се слага лимонче.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Веселина Константинова
Ох, това не е нищо! Хората по света какво ли не ядат!
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
извинявай ,но съм шокирана от това което виждам ,то верно че хората ядем месо ,но това ми идва в повече ,аз дори зайци в тави не искам да виждам да не говорим че само веднъж в живота съм яла заешко
0
2
marcheva14  Мария Симеоно
Билянке, благодаря, че ме разбра, с най-добри чувства съм и дай да си говорим за телешко и пилешко. Жалко, тук няма емотикончета да сложа голямата усмивка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв