Свинска глава на пещ

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Свинска глава на пещ
Снимка: Биляна Владова
2 / 3
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
6
"Само онези, които са опитвали тази вкусотия, ще разберат любовта, с която говорим за печената свинска глава"

Необходими Продукти

  • свинска глава
  • свинска мас
  • чесън - 3 - 4 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава се изчиства много хубаво. Цялата се нарязва на средно големи кубчета.

Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече.

Цялата глава се намазва обилна с мас. Посолява се и се поръсва с 1- 2 пакетчета черен пипер.

Главата се слага в тавата и се завива с фолио.

Мята се да се пече във вече загрятата пещ. Пече се около 4 часа в запечатана пещ, след което се отваря и се пече още 30 мин.

След като главата се извади от пещта и от тавата, се слага в подходящ съд за поднасяне.

В устата се слага лимонче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ох, това не е нищо! Хората по света какво ли не ядат!
10.10.2016 19:48
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
извинявай ,но съм шокирана от това което виждам ,то верно че хората ядем месо ,но това ми идва в повече ,аз дори зайци в тави не искам да виждам да не говорим че само веднъж в живота съм яла заешко
10.10.2016 15:42
3
marcheva14
marcheva14
Билянке, благодаря, че ме разбра, с най-добри чувства съм и дай да си говорим за телешко и пилешко. Жалко, тук няма емотикончета да сложа голямата усмивка.
10.10.2016 13:04
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Яла съм агнешка главичка,но там кожата се маха, тази изглежда доста стряскащо....
10.10.2016 13:03
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Може би е много вкусно, но силно съм шокирана, моля те не го приемай като негативно отношение, но за първи път виждам така поднесено, а и изобщо такова нещо. Да си кажа честно не зная даже какво може и да се хапва от това, а и така в чинията нещо ме притеснява, ама аз съм си това, нали разбираш, каприз съм си и нещо като не ме хване от първи път .... не бих го приготвила, честно. Гласувам.
10.10.2016 12:51
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
А какво всъщност може да се яде от нея? За ушите и бузите знам, но носа примерно яде ли го някой?
10.10.2016 12:16
2
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Колкото и голям хищник да съм, такова нещо определено не съм яла. Виждала съм цяло опечено прасенце, но тази глава ме изуми. Харесва ми това, че очите не се виждат, някак само опулена дзурла стояща срещу теб е не толкова стряскаща гледка, като ако има и очи, които да те гледат :))
10.10.2016 11:58
1
3
Покажи всички подкоментари