Люта разядка

10/10/2016
Биляна
отБилянаГотвач1733862352
"Разядка, предназначена специално за любителите на пикантните вкусове и аромати "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 087
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • люти чушки - около 1 кг бяла шипка, джулюнска шипка и рибки
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • оцет
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и настъргват в дълбок съд с капак.

Лютите чушки се измиват и подсушават добре. Пекат се на много загрята скара и след изпичането се слагат в съда при морковите и се затварят с капака да се задушат.

Солта и захарта се размиват в оцета и с този сос се заливат чушките.

Разбъркват се и отново се слага капакът. Престояват в хладилник минимум час.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!