Апетитни лодки с топено сирене

10/10/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Гледаме тези лодки с топено сирене и си представяме как качваме на тях диетата си и я изпращаме надалеч-надалеч "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 937
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 пакетче суха
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • брашно - колкото поеме за средно твърдо тесто
  • за плънката
  • топено сирене - 100 г
  • кренвирши - или колбас по желание
  • кисели краставички - 1/2 буркан
  • доматено пюре - или лютеница
  • риган
  • чубрица
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате време, може да активирате маята в топло мляко с меда и малко брашно, ако нямате - я прибавете в брашното и солта (сухите съставки).

Разбийте яйцето с киселото мляко, в което сте сложили щипка сода. Замесете средно твърдо тесто, оставете да втаса, след което оформете лодките, като разточвате кора, не много тънка, от нея изрязвате ромбове, от другото тесто нарежете ленти и усучете.

Сложете от двете страни на всяка лодка, като подвиете надолу краищата. Намажете с доматеното пюре, омесено с риган и чубрица, поръсете с парченца кренвирш, краставички и топено сирене.

Оставете малко на топло леко да втасат, намажете с разбит жълтък и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса. Като се запекат, поръсете с настърган кашкавал и върнете в печката за кратко.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар