Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Апетитни лодки с топено сирене

Апетитни лодки с топено сирене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Апетитни лодки с топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
6 / 8
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Гледаме тези лодки с топено сирене и си представяме как качваме на тях диетата си и я изпращаме надалеч-надалеч"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 пакетче суха
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • брашно - колкото поеме за средно твърдо тесто
  • за плънката
  • топено сирене - 100 г
  • кренвирши - или колбас по желание
  • кисели краставички - 1/2 буркан
  • доматено пюре - или лютеница
  • риган
  • чубрица
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате време, може да активирате маята в топло мляко с меда и малко брашно, ако нямате - я прибавете в брашното и солта (сухите съставки).

Разбийте яйцето с киселото мляко, в което сте сложили щипка сода. Замесете средно твърдо тесто, оставете да втаса, след което оформете лодките, като разточвате кора, не много тънка, от нея изрязвате ромбове, от другото тесто нарежете ленти и усучете.

Сложете от двете страни на всяка лодка, като подвиете надолу краищата. Намажете с доматеното пюре, омесено с риган и чубрица, поръсете с парченца кренвирш, краставички и топено сирене.

Оставете малко на топло леко да втасат, намажете с разбит жълтък и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса. Като се запекат, поръсете с настърган кашкавал и върнете в печката за кратко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: