Горска салата

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Горска салата
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"В гората отидете, гъби пачи крак си наберете и вкусна салата си пригответе"

Необходими Продукти

  • пачи крак - около 1 кг гъби
  • чесън - 1 средно голяма глава
  • копър - 1 връзка
  • оцет
  • олио - или зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от коренчетата и се измиват. Нарязват се на средно големи парчета и се слагат в дълбок съд за варене. Варят се около 15- 20 мин. Когато са готови, се прецеждат от водата и се слагат в купа да изстинат.

Чесънът се почиства и се пресова върху вече изстиналите гъби.

Копърът се накълцва много на дребно и също се добавя в купата. Копърът не е задължителен.

Добавят се сол, оцет и олио и всичко се разбърква.

Разсипват се в чиниите за сервиране и се поднасят с бира или бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: