Свинско с боб, яйца и кашкавал в гювече

10/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Трудно ни е да повярваме, че толкова вкус се крие под капака на този скромен гювеч "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо694
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Запържете го в малко олио. Добавете лука и чушките, нарязани на ситно.

След като лукът смени цвета си, добавете пюрето, брашното, червения пипер и налейте вода.

Прибавете сварения боб и оставете ястието да поври около 25-30 минути или до омекване на месото.

Прибавете нарязан магданоз и разпределете сместа в гювечета. Настържете кашкавала и направете вдлъбнатина. Чукнете по едно яйце и затворете с капачетата.

Сложете гювечетата във фурната на 200 градуса за десетина минути.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Много интересно! Не бях комбинирала яйца с боб!
1
0
Добринка Петкова
На времето,бабата на моя мъж(лека и пръст),приготвяше пържен боб ,слагаше яйца и разбъркваше,докато се запекат.За пръв път като видях какво прави си викам"Къде пък яйца в боб ще слага",но когато опитах,много ми хареса.Е,сега малко съм го модернизирала,като добавих и кашкавал- определено ни харесва,пък и е нещо различно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв