Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Нестандартна супа топчета

Нестандартна супа топчета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Нестандартна супа топчета
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
07/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Супа топчета, каквато не сте опитвали досега - ароматна, богата и леко пикантна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1 кг
  • сланина - 200 - 300 г
  • армеева чорба - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чушка - червена и зелена
  • морков - 2 бр.
  • фиде
  • домат - 1 бр.
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • лимонетузу
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското и сланината се нарязват на парчета и се смилат в блендер. Когато каймата е готова, се омесва с малко чубрица и черен пипер. Правят се средно големи топчета.

В съд за варене се налива вода и се слага да заври, към нея се добавят топчетата.

Пяната от тях се маха и се пуска малко сол, за да излезе всичката пяна. Когато спре да се пени, се слагат 2 чаши армеева чорба.

Докато поври така още 5 мин, се нарязват лукът, червена, зелена чушка и морковите. Те също се добавят и ври още 15 мин. След това се добавя фиде и ври още 15 мин.

Накрая се добавя един настърган домат и се оставя да поври още 10 мин. Супата се оставя да охладнее.

През това време жълтъкът и 1 с. л. мляко се разбиват заедно с малко лимонена киселина. Към тях се добавя малко студена вода и един черпак от вече хладката супа. Всичко това се изсипва в супата топчета и се разбърква. Не се вари повече.

Добавя се черен пипер, при желание ако има - и пресен ситно нарязан магданоз.

Нестандартната супа топчета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия
Анелия
Да, звучи вкусно
19.01.2020 00:50
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
С тази армеева чорба, май е действала и като бульон трезве :))
10.10.2016 17:06
2
1
Покажи всички подкоментари
цветослава киркова
цветослава киркова
Наистина е не стандартна-с един килограм месо :)
10.10.2016 16:32
4
1
Покажи всички подкоментари