Горско мезе за бира

10/10/2016
Биляна
отБилянаГотвач1483221901
"Ароматно мезе за бира, което може да ви приготви само опитен гъбар "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 699
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват. Подсушават се много хубаво. Не трябва да има никаква вода по тях.

Нарязват се на филийки с дебелина 0.5 см. Яйцата се разбиват като за омлет и към тях се добавят брашното, бирата и малко черен пипер.

Всичко се разбърква до смес малко по гъста от тесто за палачинки. В тиган се излива олиото да загрее.

Всяко едно парче гъба се потапя в панировката и се слага да се пържи в силно загрятото олио.

Когато се изпържат гъбите се извъждат върху домакинска хартия и се поръсват с още малко черен пипер.

Слагат се в чиния и се поднасят с ледена бира.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар