Цветна фритата с чушки и спанак

10/10/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42710563553
"Леко и впечатляващо основно ястие, което може да спретнете само за няколко минути!"
Приготвяне6 мин.
Готвене8 мин.
Общо14 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 151
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се запарва за 3 минути във вряща вода. Изваждате го, изцеждате, почиствате от стеблата и нарязвате на ситно. Чушките се нарязват на дребно и се запържват с 2 с.л. зехтин за 2-3 минути, като малко преди да ги махнете от котлона, добавете и спанака и накълцания чесън.

Яйцата се разбиват и към тях се добавят зеленчуците, подправките и 1 с.л. зехтин. Разбърквате внимателно и сипвате в тиган с незалепващо дъно, в който сте сложили предварително да се сгорещи останалата мазнина.

Разклатете тигана сякаш в него има палачинка, така че сместа да се разлее навсякъде, и покрийте с капак. След около минута вдигате капака и леко повдигате краищата на фритатата, от една страна за да не залепне, а и ако има много течност отгоре - да се излее отстрани, за да се запържи по лесно.

Покривате пак с капак и така, докато не се изпече - става за около 2-3 минути на средно силен огън, но е добре да проверявате да не загори отдолу.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар