Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Фритата»Цветна фритата с чушки и спанак

Цветна фритата с чушки и спанак

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Цветна фритата с чушки и спанак
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
14 мин.
Порции
2
"Леко и впечатляващо основно ястие, което може да спретнете само за няколко минути!"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр. червени
  • спанак - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • майорана
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се запарва за 3 минути във вряща вода. Изваждате го, изцеждате, почиствате от стеблата и нарязвате на ситно. Чушките се нарязват на дребно и се запържват с 2 с.л. зехтин за 2-3 минути, като малко преди да ги махнете от котлона, добавете и спанака и накълцания чесън.

Яйцата се разбиват и към тях се добавят зеленчуците, подправките и 1 с.л. зехтин. Разбърквате внимателно и сипвате в тиган с незалепващо дъно, в който сте сложили предварително да се сгорещи останалата мазнина.

Разклатете тигана сякаш в него има палачинка, така че сместа да се разлее навсякъде, и покрийте с капак. След около минута вдигате капака и леко повдигате краищата на фритатата, от една страна за да не залепне, а и ако има много течност отгоре - да се излее отстрани, за да се запържи по лесно.

Покривате пак с капак и така, докато не се изпече - става за около 2-3 минути на средно силен огън, но е добре да проверявате да не загори отдолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: