Свинско месо с доматен сос

10/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162681745911
"Такива манджи харесваме, които може да отопите с хлебче и вкусно да се наядете "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 665
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 1 буркан 500 мл
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • розмарин
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно едри парчета. Загрява се олио в тенджерка, месото се запържва, като се разбърква, за да не загори. Прибавя се ситно нарязан лук. Пържим и него до златисто, като се разбърква.

Накрая се прибавят доматите от консерва, обелени и нарязани на парчета, сипва се червен пипер, малко вода и дафиновия лист. Оставяме да се готви на умерен огън, докато се свари месото.

Овкусяваме със сол, черен пипер и по желание с кимион за аромат. Ако стане много рядък сосyt, може да се сгъсти с една лъжица брашно, размита с малко вода на кашичка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар