Бързи чорбаджийски чушки

10/10/2016
Биляна
отБилянаГотвач1323191761
"Специално за онези, които обожават да хапват лютичко "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 729
  • Преглеждания за месеца1892
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - около 1кг
  • моркови 4 - 5 бр.
  • целина - листа
  • чесън - 1 глава
  • оцет
  • сол 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и настъргват в дълбок съд с капак.

Чорбаджийските чушки се измиват и подсушават добре. Дръжките се подрязват и с вилица чушките се набождат на 3- 4 места.

Олиото се налива в тиган и щом загрее, се добавят чушките. Пържат се около 4- 5 мин, като се разбъркват леко. Щом си променят цвета, са готови и се слагат в съда при морковите и се затварят с капака да се задушат.

Солта и захарта се размиват в оцета и с този сос се заливат чушките. Чесънът се почиства и пресова върху чушките. По желание се слагат накълцани листа целина.

Чушките се разбъркват и отново се слага капакът. Престояват на стайна температура, докато леко изстинат, а след това в хладилник минимум час.

Могат, докато са още топли, да се консервират за зимата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Биляна
Биляна
01.11.2016 16:53
забравила съм да отбележа, че може чорбаджийките да са и сладки, не само люти
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв