Свинско задушено в зеленчуци

11/10/2016
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Богата манджа със свинско месо, изключително подходяща за студените дни "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 208
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата71
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 800 г
  • свинска мас – 1 с.л. (или олио – 4 с.л.)
  • лук – 2 глави
  • праз – 3 стръка
  • червени чушки – 3 бр.
  • домати – 2 бр.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 к.л.
  • чубрица – 1 ч.л.
  • сол на вкус
  • вода – 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късчета, а зеленчуците - на дребни парчета.

В дълбок съд загряваме мазнината и слагаме парчетата месо.

Запържваме го, докато побелее, след което прибавяме двата вида лук, чушките и доматите.

Добавяме и подправките – червен пипер, черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Накрая наливаме топла вода, разбъркваме добре и захлупваме с капак.

Така оставяме ястието на слаб огън да се задушава около 60 минути, като от време на време го разбъркваме, за да не загори.

Сервираме топло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар