Печено свинско бонфиле

Печено свинско бонфиле
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
11/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Искате да хапнете месце, но не какво да е? Опитайте това свинско с уникален вкус !"

Необходими Продукти

  • бонфиле - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • мащерка - суха
  • розмарин
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • кимион
  • сланина - парче за скарата
  • зехтин - 80 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бонфилето се поръсва със сол и черен пипер. В купичка се смесват зехтин, чубрица, мащерка, нарязан пресен розмарин, кимион и пресовани скилидки чесън. Разбърква се добре и с тази смес се намазва свинското месо от всички страни.

Оставя се покрито с фолио на хладно за 2 часа.

Загрява се скара, намазваме със сланинка и мятаме бонфилето. Печем дълго, докато добие кафяв загар.

Изпеченото месо се оставя за кратко да почине, после се нарязва на дъска за хляб на парчета.

Сервираме с гарнитура картофи или салата.

Това е най-крехкото месо, маринова се много добре и задължително се пече цяло парче. Уникално вкусно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Аз за пръв път виждам толкова голямо бон филе, прилича ми по скоро на контрафиле.
11.10.2016 10:49
1
Покажи всички подкоментари