Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Шницели»Шницел от кълцано свинско месо с примамлива плънка

Шницел от кълцано свинско месо с примамлива плънка

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Шницел от кълцано свинско месо с примамлива плънка
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
11/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сочни шницели с богата плънка - музика за очите, наслада за стомаха"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г кълцано свинско месо
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 100 г
  • лук - 1/4 глава кромид
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • сол
  • за Плънката
  • топено сирене - 30 г
  • крема сирене - 30 г
  • спанак - 200 г
  • чушки - 3 бр.
  • олио - 200 мл за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се настъргва, яйцето се разбива и заедно с всички останали съставки за шницелите се прави смес, като тук използвате половината количество галета, а останалото оставяте за овалване. Количеството подправки, което ще сложите, зависи само и единствено от вашите вкусови предпочитания. Докато правите плънката, оставете месната смес в хладилника.

Чушките изпичате, белите и режете на малки парченца. Спанакът /суров/, но измит и почистен от дръжките, също се нарязва на ситно. Разбърквате сирената заедно със зеленчуците.

Вземате голяма топка от месото, разстилате я на дланта си и в средата слагате от плънката. Прихлупвате крайчетата, така че да завият добре плънката и да не изтече и пак леко притискате, за да станат шницелите по-тънки. Това нещо се повтаря, докато свършат продуктите.

Овалвате ги в галета и от двете страни и пържите, като е по-добре да ги обърнете няколко пъти, за да не се изпържат само отгоре, а и вътрешността да е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: