Чушки Сиврия със сирене и доматен сос

11/10/2016
"Това зеленчуково изкушение е най-вкусно, когато се приготвя със селски чушки от градината, но вие знаете това, нали "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 436
  • Преглеждания за месеца447
  • Преглеждания за седмицата89
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, като дръжките не им се махат. Изрязва се част от чушката като дълго тясно листо. През отвора се изчиства семенникът. Отрязаната част се нарязва и се връща в чушката. Сиренето се рендосва или намачква и се обърква с яйцата, нарязания стрък чесън, галетата и магданоза.

Всяка чушка се намазнява леко отвътре и се пълни със сместа. В тавичка се сипва 100 мл вода и се нареждат чушките. Сипва се малко мазнина върху тях и се пекат в загрята фурна на 180 градуса до приятен загар.

Доматите се обелват и нарязват на ситно. Заедно с нарязания чесън и магданоз се пържат до извиране на водата. Посолява се на вкус и се прехвърля в тавичка.

Нареждат се готовите чушки и се поръсва с магданоз!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар