Ароматно свинско с праз, гъби и вино

11/10/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Свинско и праз - любимата ни комбинация. Заложете на класиката "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 349
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 2 глави
  • гъби - 130 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - за свинско месо
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинското месо на кубчета и овкусете с универсалната подправка.

Праза също нарежете на кубчета, а гъбите - на полумесеци.

В йенска тавичка изсипете праза, месото и гъбите.

Изсипете чаша вино, доматения сок и поръсете с червения пипер.

Сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете 60 мин.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар