Рязан тутманик

11/10/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Закуската готова ли е вече, че умираме от глад? "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 015
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряте маята в топлата вода със захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне, я добавяте към брашното и останалите продукти. С постепенно добавяне на брашното замесвате меко тесто, което оставяте да втаса хубаво.

След като се раздуе добре, го вадите от съда и го правите на руло, като леко премесвате с ръцете, посипвайки брашно, за да не лепне. Разделяте го на 5 топки и започвате да разточвате всяка от тях във формата на тавичката, в която ще печете.

Намаслявате тавичката и слагате първата кора, поръсвате със сирене и тук-таме нарязвате парченца масло. Така редете до последната кора, на която слагате само масло, но преди това нарязвате с остър нож, като се стремите да не мачкате много тестото с натискане.

Оставяте да почине във фурната, включена на 50 градуса, когато се навдигне, я увеличавате на 180 градуса. Печете до хубав загар. След като извадите тутманика, напръскайте с вода и покрийте с кърпа.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар