Ароматно свинско печено с лук

11/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Имате ли си любима рецепта за свинско или предпочитате да го хапвате всякак?"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 454
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • за намазване
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лют пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • босилек - 3 - 4 листенца, пресен
  • кимион - 1 щипка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете с чукче пържолите. В купа смесете олиото, соевия сос и подправките. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Нарежете лука на кръгчета или полумесеци. Пригответе си конци за печене. Кръстосайте ги три по три върху фолио. Вземете една пържола и хубаво я намажете с маринатата.

Поставете я върху конците. Наредете кръгчета лук и поставете следващата пържола, също намазана. Пак сложете лук и продължете по същия начин с останалите продукти, като завършите с пържола.

Завържете стегнато с конеца и поставете в тавичка. Сипете малко вода и покрийте с фолио.

Печете на 180-200 градуса за около 40 минути. Махнете фолиото и допечете до златисто. Извадете месото в чиния, оставете леко да се охлади и свалете конците.

Сгъстете соса, който се е образувал в тавичката, с 1 с.л. нишесте и малко вода.

Сервирайте го в сосиера, а месото нарежете на парчета.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар