Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кошнички»Малки сладкишчета с шоколадов мус

Малки сладкишчета с шоколадов мус

Малки сладкишчета с шоколадов мус
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Знаете, че щастието не се купува, но може да си купите продукти и да си приготвите от тези сладкиши с шоколадов мук, което си е почти същото"

Необходими Продукти

  • За основата
  • бисквити - 200 г
  • масло - 100 г
  • За мусa
  • млечен шоколад - 250 г
  • течна сметана - 300 мл сладкарска
  • желатин - 2 листа
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • За заливка
  • черен шоколад - 100 г
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат или намачкват на брашно. Маслото се разтапя, прибавя се към тях и сместа се обърква.

В силиконови форми се слага на дъното от сместа. Притиска се с лъжица и се прибират в хладилник.

Шоколадът се разтопява на водна баня. Сметаната се разбива.

Желатинът се накисва във вода, изцежда се и се слага в топло мляко. Бърка се до пълното му разтваряне.

Щом шоколадът се е охладил, се прибавя желатинът и хубаво се разбърква. Постепенно се прибавя битата сметана и се разбърква внимателно с шпатула.

Формичките се изваждат от хладилника и във всяка се сипва от муса, като не се пълнят догоре. Връщат се в хладилника за около два часа. Щом мусът е стегнал, се приготвя глазурата.

Черният шоколад се начупва и с две с.л. прясно мляко се разтваря на водна баня. Прибавя се маслото и се разбърква. Щом маслото се е разтопило, шоколадовите сладкишчета се заливат с глазурата.

Кошничките се съхраняват в хладилник и при сервиране се вадят от формите!

Малки сладкишчета с шоколадов мус са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: